SURF Onderwijsdagen 2024

Soepel samenwerken: praktijkverhalen
12-11-2024 , Foyer 2

In deze interactieve sessie delen we praktijkervaringen over digitaliseringsvraagstukken binnen mbo, hbo en wo, met de focus op soepel samenwerken. We verkennen drie casussen: de fusie van Arcus en Leeuwenborgh tot Vista College, de ict-organisatie voor de master Global Sustainability van CHARM-EU, en de aanpak van Windesheim om een eigen leerroute voor studenten mogelijk te maken. Elke casus biedt praktijkinzichten in onderwijsarchitectuur, waarbij samenwerking en synergie centraal staan.


We beginnen met een korte introductie van de drie casussen onder leiding van moderator Tijmen Wintjes. Daarna kies je één casus om in een groep verder uit te diepen. Tijdens de groepssessie gaan we verder in gesprek aan de hand van een aantal focusvragen. De casussen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Case 1: Henry Jennen van het Vista College bespreekt de aanbesteding van ICT diensten gedurende een (mogelijke) fusie. Hoe kan aandacht voor interoperabiliteit en architectuur hierbij helpen?
  • Case 2: Janina van Hees en Ecca Berhitu vertellen over de master Global Sustainability van CHARM-EU, een Europese Universiteits Alliantie tussen negen universiteiten. Hoe kan je dienstverlening verzorgen vanuit 9 internationale partners?
  • Case 3: Hans Kok en Anton Meijer van Windesheim delen hun praktijkverhaal van Windesheim waar studenten regie hebben op hun eigen leerroute. Welke veranderaanpak hebben zij gehanteerd?

Met deze sessie willen we deelnemers samenbrengen voor kennisdeling en uitwisseling van ideeën. Als er behoefte aan is, kijken we naar mogelijkheden om na de sessie het contact te vervolgen. Daarnaast is er op de dag zelf de mogelijkheid om tijdens de borrel informeel verder te praten.

Evelien Renders versterkt internationale samenwerking voor de digitalisering van onderwijs bij SURF. Gedreven door haar passie voor een soepel en wendbaar leertraject zorgt ze dat instellingen internationaal niet telkens opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Als president van EUNIS pleit ze voor interoperabiliteit en sluitende IT-standaarden, met speciale aandacht voor studentmobiliteit, wat bijdraagt aan flexibel onderwijs wereldwijd. Voorheen werkte Evelien als Erasmus+ coördinator voor niet-EU partners en stroomlijnde ze het toelatingsproces aan de Radboud Universiteit. Ze bevordert publieke waarden, open standaarden, en samenwerking tussen IT-stakeholders als bestuurslid van 1EdTech Europe.

Deze spreker verschijnt ook in:

Janina werkt bij de Universiteit Utrecht als projectmanager binnen de European University Alliance CHARM-EU. Zij is daar verantwoordelijk voor de IT strategie binnen de alliantie.

Deze spreker verschijnt ook in:

Enterprise Architect VISTA college.
Architect Npuls