13-11-2024 –, Foyer 2
In deze interactieve workshop ontdek je hoe de TU Delft haar docentondersteuning centraal organiseert. Middels concrete docentvragen ervaar je hoe de onderwijshelpdesk mails en telefoontjes van docenten behandelt. Vervolgens bespreek je met andere deelnemers hoe jullie onderwijsinstellingen omgaan met deze docentvragen. Wat kunnen we van elkaar leren? En tenslotte: wat betekenen actuele uitdagingen (zoals een groeiend aantal onderwijsapplicaties) voor docentondersteuning?
‘Ik kan een ingeleverde opdracht van een student niet terugvinden in de LMS, help!’
‘Ik wil dat studenten online feedback geven op elkaars werk, is daar een oplossing voor?’
Dit zijn typische docentvragen die de onderwijshelpdesk van de TU Delft dagelijks ontvangt. De helpdesk vormt het centrale portaal naar alle dienstverlening van de afdeling Teaching & Learning Services (TLS). Onder deze dienstverlening valt o.a. technische ondersteuning voor onderwijsapplicaties, advies bij didactische vraagstukken en training. De helpdesk heeft als ambitie om een “one-stop-shop” te worden voor alle vragen van TU Delft docenten omtrent het geven van onderwijs.
In deze workshop krijg je inzicht in hoe de onderwijshelpdesk als team is georganiseerd, waarbij professionals de dagelijkse aansturing van student-assistenten verzorgen. Je leert op interactieve wijze welk proces de helpdesk hanteert. Aan de hand van concrete docentvragen ervaar je welke partijen betrokken zijn en welke middelen (zoals training en kennismanagement) het team inzet om kwalitatieve en efficiënte dienstverlening te leveren.
Daarna ga je met deelnemers in gesprek over hoe deze service bij andere instellingen is vormgegeven. Tenslotte komen een aantal actuele uitdagingen voor docentondersteuning aan bod. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met een groeiend aantal onderwijsapplicaties, wat betekent dit voor kennismanagement, hoe bereik je meer docenten en hoe kun je datagestuurd werken?
Deze sessie is interessant voor medewerkers van onderwijsondersteunende diensten, beheerders van onderwijsapplicaties en docenten.